Kako povećati energiju pre treninga

Jedno od vrlo čestih pitanja na forumima je: šta uzeti od suplemenata za poboljšanje performansi i viši nivo energije?  Na prvom mestu treba istaći, da treba uzeti u obzir cilj i aktivnost o kojoj je reč – na primer, suplementacija za jednog bodibildera i trkača maratonca ne može biti ista. Drugo, treba slušati svoje telo i ako konstantno osećate umor to je signal koji Vaš organizam šalje da Vam je potreban odmor i ne treba ga ignorisati. Treće, sa suplementima koji imaju stimulativno dejstvo treba biti umeren i ne preterivati sa dozama. U svakom slučaju, u pitanju su suplementi koji su provereni i nisu opasni za zdravlje, ali ukoliko se pretera sa njima mogu imati neželjena dejstva.

Mnogi vežbači posežu za energetskim napicima, energetskim pločicama ili energetskim bombonama. Ovi napici obično deluju brzo i „naglo“ ali vas drže budnim i donekle mogu poboljšati performanse. Ako konzumirate energetske napitke, budite umereni i obratite pažnju na količinu koju konzumirate.

Energetske bombone su  jedan od najćešćih izbora, što zbog proverenog dejstva to i zbog povoljne i pristupačne cene. Dodatna energija kao što svi znamo je odličan stimulans, ima antioksidativno dejstvo, sastojak je gotovo svih preparata koji utiču na poboljšanje energije, utiče i na sagorevanje masti, održava nas budnim i u momentima kada nam fali energija ili smo umorni – to je brzo i praktično rešenje.

Drugi poznati stimulans pre treninga je Guarana. Mnogim vežbačima guarana prija više nego kofein, guarana ne deluje tako „naglo“ kao kofein, već postepeno i daje vam energiju u dužem vremenskom periodu. U pitanju je biljni ekstrakt koji se takođe nalazi u većini suplemenata koji utiču na poboljšanje performansi. Energetske bombone od Guarane su pravo rešenje za pripremu pred trening.

Korpa
Scroll to Top